IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Rhovanion

Geen nieuwe berichten

5 messages in 1 topics.
LothlórienLothlórien is een naam samengesteld uit Sindarijns en Quenya en betekent "bloem uit een droom". Andere namen voor het woud zijn Lindórinand, Lórinand, Laurelindórenan en Lórien. In het naburige Rohan werd Lothlórien Dwimordene genoemd. In de taal van de Mark betekent dwimor geest, een woord dat ook gebruikt wordt bij de Dwimorberg aan het begin van de Paden der Doden. In het Westron werd het gebied meestal aangeduid als het Gouden Woud. De meeste elfen woonden in de stad Caras Galadhon en het gebied ligt ingeklemd ligt tussen de rivieren Zilverlei en Anduin. Er groeien vele Mallornbomen, die ook groeien op Tol Eressëa in Aman en waarvan wordt aangenomen dat ze verwant zijn aan Laurelin, één van de Twee Bomen van Valinor.

Geen nieuwe berichten

9 messages in 1 topics.
The Iron Hills


De ijzeren heuvels liggen ten oosten van de Eenzame berg en is eigendom van de dwergen zolang als men zich herinneren kan. Veel heeft de grond niet te bieden, maar ijzer zit met hopen in de grond en dit ijzer wordt door de dwergen gebruikt om wapens van te maken die nooit roesten of breken.

I am your guardian angel
ma feb 02, 2015 9:16 pm
Rainyaviel Laatste bericht bekijken

Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
Sea of RhûnWeinig is bekend over de gebieden. De tovenaar Gandalf is er nooit geweest en hoewel Aragorn er wel heeft gereisd, wordt daar verder geen verslag van gedaan. Wel is bekend dat het gebied werd bevolkt door de Oosterlingen, die er verschillende rijken, provincies en steden stichtten. Het bekendste was het rijk Dorwinion aan de noordwestelijke oevers van de binnenzee. De Boselfen van het Demsterwold waren dol op de wijnen uit deze streek, die volgens de overlevering zo sterk waren dat de elfen na één slok al dronken werd.


Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
The grey mountainsIn de vroegste tijden was dit gebied eigendom van de dwergen. Door de verschillende era's heen is er sterk, vaak en hard gevochten tussen de dwergen & orks met maar één doel voor ogen: het veroveren van de berg en de schatten die hij bewaard.


Geen nieuwe berichten

2 messages in 2 topics.
MirkwoodRond het jaar 1050 van de Derde Era vestigde Sauron zich op de Amon Lanc, daarna beter bekend als Dol Guldur. De Grote Spinnen vestigden zich hiermee ook in het midden en zuiden van het woud. In het noorden van het woud lag de bergrug Emyn Duir wat donkere bergen betekent. Meestal werd echter gewoon de naam Bergen van het Demsterwold gebruikt. In de Derde Era woonden ook Bosmensen in en rondom het Demsterwold. In De Hobbit wordt beschreven hoe Bilbo Balings samen met de dertien Dwergen in het Demsterwold de weg kwijtraakt en gevangen wordt genomen door de Elfenkoning Thranduil. Dankzij de Ene Ring gedragen door Bilbo, die hem onzichtbaar maakt, weten ze te ontsnappen en hun avontuur voort te zetten.

Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
Dol GuldurDol Guldur werd omstreeks D.E. 1000 door Sauron in gebruik genomen. Hiervoor heette het Amon Lanc en was het onderdeel van het rijk van Oropher, en later zijn zoon Thranduil. Toen de duisternis van Dol Guldur zich over het Grote Groenewoud verspreidde, leidde Thranduil zijn volk naar het noorden van het Demsterwold.


Geen nieuwe berichten

3 messages in 1 topics.
DaleEen kleine stad aan de voet van de eenzame berg. Vroeger was de stad zeer dichtbevolkt, omdat het een mooie handelsplaats was. Sinds de komst van Smaug, zijn de meeste mensen weggetrokken. Het dorp wordt echter nu nog steeds bewoond door enkele dappere mensen. Zij voeren voornamelijk handel met de elfen van Mirkwood.

Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
EreborNadat de dwergen Moria waren ontvlucht nadat de balrog hun koning Náin I had gedood leidde zijn zoon Thráin I de dwergen naar de Eenzame Berg. Daar werd in het jaar 1999 van de Derde Era door Thráin I het koninkrijk Erebor gesticht. De berg lag midden in een landvlakte, waardoor hij erg goed te verdedigen was. Nog belangrijker voor de dwergen was, dat de berg uitzonderlijk rijk was aan mineralen en edelmetalen. Erebor werd echter al snel door de meerderheid van zijn bevolking verlaten vanwege de kolonisatie naar het noorden. Het volk van Durin vestigde zich nu in de Grijze Bergen. Maar vanwege de aanwezigheid van draken in dat gebied trokken de dwergen al weer in het jaar 2590 onder leiding van hun koning Thrór, zoon van Dáin I, naar Erebor terug. In het jaar 2770 van de Derde Era plunderde de draak Smaug de Eenzame Berg en het naastgelegen Dal. Twee eeuwen lang werd de draak niet uitgedaagd en lag hij op zijn veroverde schatten te slapen.


Geen nieuwe berichten

5 messages in 1 topics.
LaketownEen stad net iets verder van de Eenzame berg af en op relatief veilige afstand van Smaug. De grond is vruchtbaar en de mensen hebben over het algemeen een gelukkig, lang en rustig leven. Als je hun bezig ziet in hun dagelijkse bezigheden zou je bijna vergeten dat er iets verderop een draak ligt te slapen...

 Topics  Antwoorden  Auteur  Bekeken  Laatste bericht 
Geen bericht
 Terug naar boven 
Gebruikers op dit forum: Geen
Moderator:Moderators
Permissies van dit forum:Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
-
Ga naar:  
Nieuwe berichten Nieuwe berichten
Nieuwe berichten [ Populair ] Nieuwe berichten [ Populair ]
Nieuwe berichten [ Gesloten ] Nieuwe berichten [ Gesloten ]
Geen nieuwe berichten Geen nieuwe berichten
Geen nieuwe berichten [ Populair ] Geen nieuwe berichten [ Populair ]
Geen nieuwe berichten [ Gesloten ] Geen nieuwe berichten [ Gesloten ]
Mededeling Mededeling
Globale mededeling Globale mededeling
Sticky Sticky