IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel| .

Thranduil son of Oropher

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden
Thranduil
avatar
 
 PROFIELAantal berichten : 18
RPG SHEET
Personage
Geslacht: Mannelijk
Leeftijd: Unknow
Ras:: Elf

BerichtOnderwerp: Thranduil son of Oropher ma jan 26, 2015 7:41 pm

[THRANDUIL]
1. Thranduil - Sindarin (Vigorous spring)
Tharan "Vigorous"  -  ethuil "Spring"
King of The Woodland Realms
YOU WILL REMEMBER ME FOR CENTURIES

______________________________________
THRANDUIL
zoon van Oropher

ELF
______________________________________

BASICS

Geslacht: Mannelijk
Leeftijd: Niet zeker
Bijnaam: Elven Koning, Koning of Woodland Realm, Koning van de elven van het hout
Geboorteplaats: Doriath
Partner: -

APPEARENCE

Zoals alle Elven ziet ook Thranduil er prachtig uit. Zijn lange wit blonde haren komen tot aan zijn onderrug en zien er dan ook altijd verzorgd uit. Zijn kleding is koninklijk en daar zijn zeker geen puntjes aan te tippen.
Thranduil heeft een prachtige kroon van takken, juwelen en nog meer. Voor elke gelegenheid heeft hij wel een andere kroon.
Zijn gezicht heeft altijd een strakke grimas. Zijn blauwe ogen zijn altijd gefocust om alles om hem heen. Thranduil zijn arrogante blik is wie Thranduil maakt. Geen van de Elven hebben Thranduil meer zien lachen nadat zijn vrouw was overleden.

Thranduil is koning en zo gedraagt hij zich ook. Hij is afstandelijk naar andere wezens zelfs naar zijn eigen zoon.

RELATIONS:

Vrouw: Thranduil zijn vrouw is kort na de geboorte van Legolas overleden. Thranduil zag haar als de mooiste Elven vrouw die hij gekend heeft en beloofde haar nooit een ander lief te hebben.

Legolas Greenleave: Legolas is de zoon van Thranduil. Thranduil houd oprecht van Legolas ondanks dat hij dit nooit heeft kunnen zeggen tegen Legolas. Hij voelt zich heel ver verwijderd van zijn zoon en hij zou er letterlijk alles voor doen om een keer te kunnen vertellen dat hij trots is op zijn zoon. Maar toch zijn die woorden er nooit uitgekomen tot zijn spijt.

Thorin Oakshield: Thorin is geen vriend maar ook geen vijand meer voor Thranduil. Hij accepteerd de Koning van onder berg en vind het dan ook oprecht spijtig dat de Dwerg niet lang Koning had kunnen zijn.

Bard The Bowman: Bard is een belangrijke handelspartner na dat hij Dale heeft terug opgebouwd. Thranduil heeft Bard dan ook geholpen tot in hoeverre hij dat kon. Het is niet persoonlijk tussen hem en Bard, maar misschien dat, dat op een dag ooit nog veranderd.

HISTORY

Thranduil was de enige zoon van Oropher, de Koning van de Woodland Realm . Hij werd geboren ergens in de late  Eerste Era  in Doriath vóór zijn val. Aan het begin van de Tweede Era, reisde de Sindar en Oropher naar het oosten om uiteindelijk in het Grote Groene woud te komen.

In SA 3434 , vochten Thranduil en zijn vader in de Slag bij Dagorlad. Oropher werd gedood en Thranduil ging terug naar het Grote Groene woud met ongeveer een derde van het leger, dat had gevochten in de oorlog. Thranduil nam het Grote Groene woud in  en na enige tijd voor TA 1000 erfde Thranduil Oropher's titel van Koning van de Woodland Realm.

THIRD AGE
Aan het begin van Thranduil's bewind omvatte zijn koninkrijk alles van het Grote Groene woud en dat werd bekend als de Woodland Realm, maar als de third age vordert, valt de schaduw van de Necromancer over het Grote Groene woud. Doordat het wou steeds donkerde werd, werd het onder de meeste wezens bekend als Mirkwood. Mirkwood werd besmet met reusachtige spinnen en orcs. De Wood-elves van Mirkwood werden in aantal verminderd en trokken zich terug naar het noorden van Mirkwood. Tegen de tijd van de gebeurtenissen van The Lord of the Rings veranderde Thranduil's titel naar koning van de Elfen van Noord Mirkwood.

In zijn rijk, zowel Sindarin en Silvan Elfs gesproken, maar niet alle bewoners van zijn Woodland sprak Sindarin.

QUEST OF EREBOR
Wanneer Thorin Oakenshield en zijn partij van Dwergen in noordelijke Mirkwood komen houd Thranduil Thorin gevangen en sloot hem op in een beveiligde ruimte, toen hij weigerde om zijn ware bedoelingen te onthullen. De Dwergen werden goed behandeld met genoeg eten en drinken. Wanneer de rest van de Dwergen gevangen waren genomen door de elfen, had Thranduil ze behandeld alsof ze gasten waren (behalve dat ze niet de grotten mochten verlaten). Totdat ze boos werden en het onbeleefd vonden dat hij hen gevangen hield. Thranduil gooide elke dwerg in een aparte cel.

Na de dood van de draak Smaug, ondersteunde Thranduil Bard de Boogschutter om een deel van de schat terug te krijgen uit The Lonely Mountain. Bard is een afstammeling van Lord Girion van Dale. De schat van Dale was door Smaug meegenomen in de Lonely Mountain en Bard kwam die terug halen samen met Thranduil die daar natuurlijk voor zijn eigen schat was.
Thranduil leidde de elven tijdens de Slag van de Vijf Legers. Zijn leger stond op de zuidelijke kant van de berg, en was de eerste om aan te vallen. Na de slag ontving Thranduil de smaragden van Girion.

WAR OF THE RING
Tijdens de Oorloga van de Ring stuurde Thranduil zijn zoon Legolas naar Rivendell, samen met andere Elfen. Hij melde daar dat Gollum was ontsnapt uit Mirkwood. Later hielp Legolas Thranduil om de vriendschap tussen Dwergen te hersluiten door Gimli.  

Wanneer Dol Guldur Mirkwood aanvallen kon Thranduil het woud niet meer alleen beschermen. In overleg met Celeborn gaf hij het zuidelijke deel van Mirkwood aan hen en dat werd Oost Lórien genoemd. Thranduil nam het noordelijke deel tot aan de bergen. Het brede bos tussen Mirkwood en Oost Lórien werd gegeven aan de Beornings. Daarna had Thranduil Mirkwood omgedoopt tot: Mirkwood Eryn Lasgalen, Het Hout van Greenleaves.

FOURTH AGE
Na de val van Sauron nam Thranduil al zijn land weer terug en bloeide Mirkwood tot een groot krachtig en vooral welvarend rijk tot ver in de Vierde eeuw. Thranduil Is nog steeds Koning van Mirkwood, maar soms speelt hij wel eens met de gedachten om naar de Onsterfelijke Landen af te reizen.

Made by Kíli
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken

Thranduil son of Oropher

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
The Hobbit RPG :: "'m looking for someone to share an advanture with..." :: In character :: Aanvaarde personages-