IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Mordor

Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
Minas Morgul


Nadat de Dúnedain in Midden-aarde waren aangekomen na hun vlucht van Númenor stichtten Isildur en zijn broer Anárion het rijk dat later Gondor werd genoemd. Aan weerskanten van Osgiliath, de voornaamste stad van het rijk, bouwden zij grote torens. In het westen bouwden zij Minas Anor, de Toren van de Ondergaande Zon, later Minas Tirith genoemd, waar het huis van Anárion stond. In het oosten bouwden zij op de flanken van de Ephel Dúath (de Schaduwbergen), als waarschuwing voor Mordor, Minas Ithil, de Toren van de Rijzende Maan. In Minas Ithil stond de zetel van Isildur en hij plantte een zaailing van de Witte Boom die hij had gered van Númenor, ook werd een van de Palantíri in Minas Ithil bewaard.


Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
The Dead Marshes


De Dode Moerassen liggen ten noordwesten van de Zwarte Poort en ten zuidoosten van de Emyn Muil. Het is een enorm netwerk van poelen, moerassen, en waterwegen. Het moerasland wordt gevoed door vele kleine rivieren die vanuit de heuvels naar beneden lopen. Er groeien riet en grassen en er zijn slangen, wormen en andere schepselen in het water, maar geen vogels. De lucht is dik met mist en dampen en deze verspreiden een vreselijke stank.


Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
The Ash Mountains


De assen van Mount-Doom zijn hier duidelijk merkbaar. Ademen is zwaar, niets wil groeien. Op slechts vijfhonderd kilometer van de grote Zwarte poort liggen de Asbergen die hun naam vermoedelijk aan de assen van Mount Doom, die overal in de lucht hangen, te danken heeft.


Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
The Mountains of Shadow


De naam Schaduwbergen moet niet te verward worden met de Ered Wethrin uit de Eerste era. Eigenlijk betekent Ephel Dúath, letterlijk vertaald uit het Sindarijns Haag van Schaduw (Engels: Outer Fences of dark Shadow). De bergketen vormt een afscheiding tussen de landen Gondor in het westen en Mordor, het Land van het Kwaad, in het oosten.


Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
Sea of Núrnen


Het enige water dat door Mordor heen stroomt, de andere waterstromen zijn in handen van de Duistere Heer. Niemand, zelfs geen ork durft hier van drinken omdat het water zo smerig is, vermoedelijk voor zijn continue gebruik voor oorlogsvoering. Niemand weet of het water al dan niet drinkbaar is.


Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
Mount Doom


De Amon Amarth (Nederlands: Doemberg, letterlijk: berg van het lot, Engels: Mount Doom) of Orodruin (Nederlands: berg van het rode vuur, Engels: fiery mountain) is een vulkaan in Midden-aarde, de fictieve wereld uit de boeken van J.R.R. Tolkien. De Doemberg ligt in Mordor en is de plek waar de Sauron rond het jaar 1600 van de Tweede Era de Ene Ring smeedt in de Doemspleet. Deze Ring wordt gesmeed om andere Ringen van Macht te overheersen. Hij is bijna onverwoestbaar; alleen het vuur waarin hij gesmeed is kan hem vernietigen. In de Oorlog van het Laatste Bondgenootschap hakt Isildur de vinger van Sauron eraf met de Ene Ring eraan. Hij wil hem vernietigen, maar als hij voor de Doemspleet staat, raakt hij bezeten van de ring. Elrond moest op dat moment toekijken maar kon niets doen.


Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
Barad-dûr


Een exacte beschrijving van de Barad-dûr wordt nergens gegeven in de werken van Tolkien. Wel is het duidelijk dat de Barad-dûr het grootste fort was dat Midden-Aarde gezien heeft sinds de vernietiging van Angband. Frodo krijgt even een beeld van de Barad-dûr als hij op Amon Hen is: "Toen, tenslotte, werd zijn blik door iets aangetrokken: muur na muur, kanteel na kanteel, zwart, onmetelijk sterk, berg van ijzer, poort van staal, toren van adamant, zag hij het: Barad-dûr, het fort van Sauron.”


 Topics  Antwoorden  Auteur  Bekeken  Laatste bericht 
Geen bericht
 Terug naar boven 
Gebruikers op dit forum: Geen
Moderator:Moderators
Permissies van dit forum:Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
-
Ga naar:  
Nieuwe berichten Nieuwe berichten
Nieuwe berichten [ Populair ] Nieuwe berichten [ Populair ]
Nieuwe berichten [ Gesloten ] Nieuwe berichten [ Gesloten ]
Geen nieuwe berichten Geen nieuwe berichten
Geen nieuwe berichten [ Populair ] Geen nieuwe berichten [ Populair ]
Geen nieuwe berichten [ Gesloten ] Geen nieuwe berichten [ Gesloten ]
Mededeling Mededeling
Globale mededeling Globale mededeling
Sticky Sticky