IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Rohan

Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
Edoras


Het was de hoofdstad van het koninkrijk Rohan en werd gebouwd in de 26e eeuw van de Derde Era. Toen Eorl de Jonge in het jaar 2510 van de Derde Era het koninkrijk Rohan stichtte, duidde hij de stad Aldburg in de Folde aan als hoofdstad. Edoras werd pas door Eorls zoon Brego gesticht. De stad lag aan de rivier de Sneeuwborn in de uitlopers van de Ered Nimrais. De stad was gebouwd in de vorm van een heuvelfort. Op de top van de heuvel bouwde Brego Meduseld, een grote, versierde houten hal. De stad was niet optimaal uitgerust voor verdediging en in tijden van oorlog namen de koningen van Rohan hun toevlucht tot Dunharg of Helmsdiepte. In het jaar 2759 van de Derde Era werd Edoras een jaar lang bezet door de Donkerlanders. Tijdens de Oorlog van de Ring werd koning Théoden door Gandalf weer bij zinnen gebracht, toen deze Edoras bezocht.


Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
The White mountains


De witte bergen danken hun naam aan de grote hoeveelheden sneeuw die er dagelijks op neerkomt. Er is geen enkel stevig pad, en het is dus ook een levensgevaarlijke tocht door de bergen. Slechts weinigen wagen zich daarom aan de oversteek. Helaas is het ook de enige mogelijke route naar de Paden der Doden.


Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
Helm's Deep


Aan de ingang van de vallei bevond zich Helmsdijk, een lange loopgraaf en wal die over de gehele lengte van de vallei liep. Voor Helmsdijk bevond zich de dieptekom. Vierhonderd meter achter Helmsdijk lag Helmspoort, aan de noordelijke wand van de vallei. Achter de Helmspoort bevond zich een veste met een grote toren, de Hoornburg. Als een trompet, die in Hoornburg gestoken was, werd geblazen weerkaatste het geluid enorm in de vallei. Van de Hoornburg naar de zuidelijk wand liep de Dieptemuur, een grote vestingmuur. In de Dieptemuur bevond zich een duiker, waardoor de Dieptestroom liep. Ingesloten door bergen, de Dieptemuur en de Hoornburg lag de Helmspoort. Achter de Helmspoort lag de eigenlijke Helmsdiepte, een smalle pas naar de bergen. Meestal werd met Helmsdiepte echter de vallei aangeduid..


Geen nieuwe berichten

12 messages in 1 topics.
Fangorn Forest


Het Fangornwoud is een groot fictief woud in de fictieve wereld Midden-aarde van J.R.R. Tolkien. Het woud wordt geregeerd door de Enten, met als leider Boombaard (Fangorn in het Sindarijns). Tegen het einde van de Derde Era was het Fangorn-woud samen met het Demsterwold, het Drúadanwoud, de bossen van Eryn Vorn en het Oude Woud het laatste overblijfsel van de oerbossen van het westen van Midden-aarde. In de Tweede Era hadden de Númenoreanen de wouden van Eriador namelijk omgehakt voor hun vloten.

Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
Isengard


Isengard (Quenya: Angrenost) is een plaats uit de boeken van J.R.R. Tolkien, met name in In de Ban van de Ring. De plaats is gelegen tussen de zuidelijkste uitlopers van de Nevelbergen die de Kring van Isengard werd genoemd. Midden in de Kring staat de Orthanc, een zwarte toren die gebouwd was in de Tweede Era door Númenoreanen. In de toren werd een Palantír bewaard, een van de zeven kijkstenen uit Númenor.


 Topics  Antwoorden  Auteur  Bekeken  Laatste bericht 
Geen bericht
 Terug naar boven 
Gebruikers op dit forum: Geen
Moderator:Moderators
Permissies van dit forum:Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
-
Ga naar:  
Nieuwe berichten Nieuwe berichten
Nieuwe berichten [ Populair ] Nieuwe berichten [ Populair ]
Nieuwe berichten [ Gesloten ] Nieuwe berichten [ Gesloten ]
Geen nieuwe berichten Geen nieuwe berichten
Geen nieuwe berichten [ Populair ] Geen nieuwe berichten [ Populair ]
Geen nieuwe berichten [ Gesloten ] Geen nieuwe berichten [ Gesloten ]
Mededeling Mededeling
Globale mededeling Globale mededeling
Sticky Sticky