IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Eriador

Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
The Blue Mountains


During the creation of Arda, the Blue Mountains were meant to line up directly with the Grey Mountains of the southlands, forming the western wall of Arda. They lay parallel to the Red Mountains and Yellow Mountains that formed the eastern wall.Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
Lindon


Lindon is het meest westelijk gelegen van alle landen in J.R.R. Tolkiens Midden-aarde. Het zit ingeklemd tussen de Ered Luin (de Blauwe Bergen) en Belegaer (de Grote Zee). De Golf van Lune verdeelt het in Forlindon (Noord-Lindon) en Harlindon (Zuid-Lindon).Lindon betekent land van de zang of land van de muziek. Deze naam gaven de Noldor aan de regio Ossiriand in het oosten van Beleriand vanwege het zingen van de Laiquendi die daar leefden. Vernoemd naar de oude naam voor de Teleri: Lindar.
Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
The shire


De Gouw is in 1601 van de Derde Era gesticht door de gebroeders Marco en Blanco die met een grote aanhang Breeg verlieten om nieuw land op te zoeken. Ze kregen van de koning van Arthedain, Argeleb II toestemming om de Baranduin (Brandewijn) over te steken. Daar stichtten ze een nieuw land, de Gouw. In de volgende jaren kwamen er veel meer Hobbits in de Gouw wonen. In ruil daarvoor moesten ze van Argeleb III, die als koning van Arthedain ook de Gouw bezat, enkel de wegen en bruggen in de Gouw onderhouden, de boodschappers van de koning helpen en zijn heerschappij erkennen.
Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
BreeBreeg (Engels: Bree) is een fictief dorp uit de verhalen van J.R.R. Tolkien, waaronder de trilogie In de ban van de ring. Het ligt strategisch op het kruispunt van twee oude handelswegen. De mensen die er wonen noemt men Breeglanders. Het bijzondere van Breeg is dat er zowel mensen als hobbits vreedzaam samenleven. Breeg was voor de Hobbits het enige wat bekend was van de wereld buiten de Gouw. Er was regelmatig verkeer tussen de Breeglanders en de hobbits uit de Gouw.
Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
RivendellImladris (Nederlands: Rivendel) (Engels: Rivendell) is een fictieve woonplaats van Elfen in Midden-aarde, zoals beschreven in de boeken De Hobbit en In de Ban van de Ring van de Britse schrijver J.R.R. Tolkien. Imladris wordt door de Halfelf Elrond gesticht in 1679 van de Tweede Era en ligt in een vallei ten westen van de Hithaeglir en ten oosten van de rivier Bruinen. Het werd gebouwd als vesting tegen Sauron nadat het Noldor-koninkrijk Eregion door Sauron was verwoest. Noldor en Sindar vonden er een toevluchtsoord. Door de Ring van Macht van Elrond, Vilya, bleef het voor verval bewaard. Noemenswaardige inwoners van Imladris waren, naast Elrond, zijn echtgenote Celebrían (tot III 2510), zijn zonen Elladan en Elrohir, zijn dochter Arwen en de Noldor-vorst Glorfindel. De Dolers van het Noorden woonden er ook en lieten hun erfgenamen er opgroeien. Ook Aragorn groeide op in Rivendel en verbleef er nadien vaak. De Hobbit Bilbo Balings nam zijn intrek in Rivendel na zijn 111e verjaardag tot zijn vertrek naar Valinor.
Geen nieuwe berichten

0 messages in 0 topics.
The misty mountainsDe miste bergen is een gebergte in het zuiden waar veel orks leven. Officieel is het dwergenterretrorum. Al sinds de overname door orks proberen de dwergen, met wisselend succes de bergen terug in hun bezit te krijgen. Steeds weer slagen de orks er echter in om de mistige bergen te heroveren. Maar dwergen geven nou eenmaal niet gauw op...
 Topics  Antwoorden  Auteur  Bekeken  Laatste bericht 
Geen bericht
 Terug naar boven 
Gebruikers op dit forum: Geen
Moderator:Moderators
Permissies van dit forum:Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
-
Ga naar:  
Nieuwe berichten Nieuwe berichten
Nieuwe berichten [ Populair ] Nieuwe berichten [ Populair ]
Nieuwe berichten [ Gesloten ] Nieuwe berichten [ Gesloten ]
Geen nieuwe berichten Geen nieuwe berichten
Geen nieuwe berichten [ Populair ] Geen nieuwe berichten [ Populair ]
Geen nieuwe berichten [ Gesloten ] Geen nieuwe berichten [ Gesloten ]
Mededeling Mededeling
Globale mededeling Globale mededeling
Sticky Sticky